Over Stichting Digitale Dorpspleinen

Doelstelling

Stichting Digitale Dorpspleinen heeft als maatschappelijk doel:

“Het bevorderen van duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit¹ in de lokale samenleving door het online en offline bij elkaar helpen brengen en verbinden van vraag en aanbod voor een volhoudbare toekomst² van het plaatselijke midden- en kleinbedrijf en aanverwante maatschappelijke organisaties.”

  1. Officieel de wetenschappelijke insteek van Prof. Jan Jonker van Radboud Universiteit in Nijmegen, hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en hoogleraar sociaal ondernemen & nieuwe businessmodellen
  2. Herman Wijffels, oud-voorzitter van Rabobank Nederland en van de Sociaal-Economische Raad (SER), momenteel hoogleraar “duurzaamheid en maatschappelijke verandering” aan de Universiteit Utrecht.

Stichting Digitale Dorpspleinen maakt gebruik van preferente dienstverleners, heeft geen winstoogmerk en helpt gemeenten bij de inrichting, organisatie en continuïteit van één of meerdere lokale digitale collectieve marktplaatsen.

De kosten in het economisch verkeer zijn voor de deelnemende ondernemers en blijven buiten de Stichting. Denk hierbij aan het faciliteren van bestellingen en het up-to-date houden van prijzen en producten.

Preferente dienstverleners

Shopforce is een ‘networked business’ e-commerce platform dat het aanbod van kleine lokale eenheden digitaliseert, met elkaar verbindt  en clustert op lokale, regionale of landelijke marktplaatsen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Deelnemende lokale aanbieders worden volledig digitaal ontzorgd voor het vergroten van de zichtbaarheid, het verhogen van de omzet (Bruto Lokaal Product) en binden van (nieuwe) klanten. Lokale aanbieders kunnen zich blijven concentreren op hun vakgebied.